Lånemulighed.dk – info om RKI-sletning og gæld

RKI-sletning og gæld

Hvordan kommer jeg hurtigst af med din gæld og ud af RKI? Har du meget gæld eller har mange forskellige gældsposter i form af forskellige lån, afdragsordninger, skyldig skat, børnebidrag osv. og er du registreret i RKI for nogle af disse poster, kan det for de fleste betale sig at tænke lidt nærmere over, hvordan disse forpligtelser prioriteres. Dertil kan opstilles en række konkrete råd, der naturligvis kan varierer alt efter, hvordan din gæld ser ud og hvor mange penge du skylder væk. Vi vil naturligvis alle gerne komme ud af RKI, hvis vi er registreret der, men de fleste af os ønsker også at komme af med den gæld og især de mange og dyre afdrag, der hober sig op og gør tilværelsen lidt sværere.

Flere ressourcer om RKI og lån

Her har vi samlet en masse referencer til andre steder, hvor du kan finde information om RKI kredit, lån og gæld.
// Læs om lån og RKI

RKI-sletning: Kom af med din gæld og ud af RKI

Følgende råd kan hjælpe dig til at komme hurtigere af med din gæld og måske føre til sletning af din RKI-registrering:

  • Betal den dyreste gæld af først, dvs. det lån med den højeste rente, gælden med de højeste gebyrer osv. Gebyrer og renter synes måske ikke af så meget, men hvis renten på dit lån er høj, bliver det til mange penge i årenes løb og det er jo disse penge, som dine kreditorer skal tjene på…og ja de lider ingen nød.
  • Betal de f.eks. lån, der har ført til din RKI-registrering. Hvis du betaler det lån af, for hvilket du er kommet i RKI, bliver du slettet fra RKI, såfremt du ikke er indberettet for andet.
  • Er du kommet i RKI med flere ting, kan du betale til de kreditorer, der senest har registreret dig. Dette hænger sammen med at de lån, du senest er kommet i RKI for, er de RKI-registreringer, der vil forfølge dig længst tid ind i fremtiden. Står du i RKI for noget, du har forsømt for fire år siden og er du igen blevet registreret for et år siden, er det vigtigst at betale af på den forpligtelse, der ligger bag den nye indberetning – dvs. den for et år siden. Den gamle registrering vil jo alligevel blive slettet fra RKI om et år.